Lucht binnenlands verkeer opgeklaard
23 May 2015, 02:14
foto
Vliegveld Zorg en Hoop.


De verscherping van de actie van de Werknemers Organisaties Luchtvaart (WOL) is opgeheven. Het bestuur van de vakbond, dat geleid wordt door Hugo Blanker, heeft een intentieverklaring getekend met de presidentiële adviseur Luchtvaartaangelegenheden, Gerard Brunings. Er is gehandeld uit nationaal belang, zegt de WOL.

De vakbond is ontevreden met de opstelling van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Daarom waren de acties verscherpt. De baanberichten van de verschillende vliegvelden uit het binnenland werden in plaats van om 7.00 uur, pas na 10.00 uur doorgegeven aan de belanghebbende instanties.

Volgens publieke verklaringen vanuit de luchtvaartmaatschappijen hebben zij niet veel gemerkt van nadelige effecten van dit actiemodel. In voorkomende gevallen zouden zij zijn uitgeweken naar kleinere particuliere vliegvelden.
De WOL is hierover positief gestemd, omdat het niet de bedoeling is geweest dat de luchtvaartmaatschappijen geraakt zouden worden met dit actiemodel. Andere vliegmaatschappijen hebben besloten uitsluitend vrachtvluchten uitgevoerd. Gezien de toegenomen helikoptervluchten zijn er ook andersoortige personenvluchten uitgevoerd.

De inspanningen van de presidentiële adviseur hebben als resultaat gehad dat er in de intentieverklaring de belangrijkste prioriteit is gegarandeerd, namelijk de rechtspositionele aangelegenheden. Het parool van de WOL blijft gehandhaafd over de werktijd van 07.00-11.00 uur. Voor wat betreft de radiokamer Zorg en Hoop, heeft de algemene vergadering ingestemd met het beroep van Brunings om de verspreiding van de baanberichtingen terug te brengen tussen 07.00-08.00 uur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May