Verscherping acties vliegveld Zorg en Hoop aangehouden
19 May 2015, 05:35
foto
Hugo Blanker, voorzitter WOL.


De Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL) heeft besloten de acties op luchthaven Zorg en Hoop niet te verscherpen. De luchtvaartadviseur van de president, Gerard Brunings, heeft een beroep op de bond gedaan, waar gevolg aan is gegeven. Minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) wilde het bestuur ontvangen voor een gesprek, maar hier is geen gevolg aan gegeven.

“Wij hebben al vaker, en genoeg gesproken met de leiding van TCT”, zegt bondsvoorzitter Hugo Blanker. “Nu willen wij de uitvoering van de afspraken op papier zien”. De bond evalueert de effecten van de verscherping van de acties. Normaliter worden de baanberichten vanuit de verschillende airstrips in het binnenland tussen 07.00-08.00 uur doorgeseind naar de belanghebbenden. Nu worden deze berichten vanaf 10.00 uur doorgegeven. De WOL wil realisatie van een akkoord van 2013 afdwingen van het ministerie van TCT.

Het bestuur heeft ook contact gehad met de stationschefs op de verschillende vliegvelden in het binnenland. WOL benadrukt zich niet verantwoordelijk te voelen voor vliegactiviteiten naar en vanuit de airstrips, die buiten de radiokamer en/of de verantwoordelijken op de vliegvelden worden ondernomen. Brunings is al bezig zich in te wijden in de materie en te werken aan een aanvaardbaar oplossingsmodel voor partijen.

De bond vindt het zeer bedenkelijk dat het hoofd Luchtvaartdienst tevens Lucht-vaartterreinen, in het weekend naar het buitenland vertrokken is voor het bijwonen van een luchtvaart-conferentie. Het kan er bij de bond niet in dat de leiding van TCT ondanks de acties toestemming geeft om naar het buitenland af te reizen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May