Nieuw pand voor afdeling Verkeer van OW
18 May 2015, 20:22
foto
Bij de eerstesteenlegging van het nieuwe onderkomen van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken. (Foto: OW)


Het nieuwe onderkomen van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken (OW) komt aan de Duisburglaan. Vandaag is de eerste steen gelegd voor het gebouw. De bouw zal zes maanden duren. In het pand zal er een verkeerscentrale gehuisvest worden. De nieuwe locatie is nodig, omdat de afdeling veldproblemen zoals filevorming, verkeersongevallen en doorstroming van het verkeer nu niet efficiënt kan aanpakken.

De afdeling gaat toe naar een professionele organisatie. Om het werk adequaat te kunnen uitvoeren is de huidige locatie in het hoofdkantoor van het ministerie niet geschikt. Ten behoeve van de verkeerscentrale zullen nieuwe mensen opgeleid worden. Ook zal een professionele, landelijke database opgezet worden. In deze database zullen alle relevante verkeersgegevens opgenomen worden. Deze gegevens zijn bedoeld om analyses te maken om te komen tot onder andere nieuwe verkeersmaatregelen en het op na houden van statistieken, zegt de voorlichting van OW.

Het bouwwerk wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf R. Balwant-Gir, in opdracht van het ministerie, dat ook op zal treden als directievoerder.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May