Amafo ontzenuwt ernstige beschuldigingen aan haar adres
18 May 2015, 18:26
foto
Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.


Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting weerspreekt alle geruchten en verdachtmakingen over het gebruiken van geld voor Algemene Kinderbijslag voor andere doeleinden. "Dit berust niet op waarheid", zei de minister resoluut op een persconferentie vanmiddag. "Ik ken mijn verantwoordelijkheid en heb de middelen niet verkeerd aangewend. Ik ben ook niet selectief omgegaan met de uitbetaling", stelde Amafo.

Zij wilde niet ingaan op de vraag of president Desi Bouterse 'sorry' tegen haar heeft gezegd in een onderhoud dat eerder op de dag is geweest. Hierbij was ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk ook aanwezig. Amafo zei dat de president opgelucht was na haar toelichting. Er komt volgens haar nog een verklaring vanuit het kabinet van de president. Deze verklaring is nog niet ontvangen.

Bouterse zei op de NDP-vergadering zondagavond, die live via STVS en SRS is uitgezonden, dat minister Andy Rusland SRD 32 miljoen op 1 maart gestort heeft op de rekening van Sociale Zaken. Dit geld zou voor andere doeleinden zijn gebruikt. Daarna heeft Rusland het geld weer gestort volgens informatie van de president. Toch zijn veel kinderen uit Boven-Suriname niet uitbetaald. De vrouwen uit de dorpen zijn boos op de president. Daarom gaan ze niet naar de stembus. Bouterse zei dat hij ook de proef op de som heeft genomen. Er is volgens hem selectief uitbetaald.

Amafo stelt dat er één keer geld is gestort door Financiën op de werkrekening van het ministerie bij de Centrale Bank van Suriname. Het gaat om SRD 28 miljoen. Administratief is alles in orde gemaakt, toen op 3 maart het geld beschikbaar was. Vanaf 10 maart wordt kinderbijslag uitbetaald. In Paramaribo is het bedrag op de rekeningen gestort maar in het binnenland moet contant worden uitbetaald. Doorgaans duurt dat gedurende het hele jaar. Tot augustus zal er worden uitbetaald. Nu is 85% van het bedrag uitgekeerd. Selectief uitbetalen kan volgens de minister niet omdat de administratie alle zaken verwerkt. Daarna gaan de betaalmeesters op pad. "Selectief betalen kan echt niet".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May