Bouterse zeer ontstemd over minister Amafo
18 May 2015, 00:01
foto
President Desi Bouterse spreekt de druk bezochte vergadering te Brownsweg toe. (Foto: Leroy Troon)


President Desi Bouterse is niet te spreken over minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Hij zal maandag een confrontatie met haar hebben in bijzijn van minister Andy Rusland van Financiën. De minister heeft sinds maart SRD 32 miljoen gestort voor het uitbetalen van kinderbijslag, maar dit geld zou volgens Bouterse anders besteed zijn. Voor de tweede keer is het geld gestort op de rekening van het ministerie, maar er wordt selectief kinderbijslag uitbetaald.

Dit zei Bouterse op een druk bezochte NDP-bijeenkomst op Brownsweg, zondagavond iets voor half twaalf. Hij benadrukte dat de pers aanwezig is op de vergadering, de STVS en SRS zonden de toespraak live uit. "Wij zijn niet in een kleine kamer bezig deze zaak te bespreken", merkte de president op. De NDP-voorzitter deelde mee dat in verschillende dorpen de vrouwen boos op hem zijn. Zij hebben gezegd dat ze niet gaan stemmen. Hij zei aanvankelijk geen aandacht aan besteed te hebben, tot hij overal hetzelfde hoorde en begreep wat er aan de hand is.

De president benadrukte dat hij juist kinderbijslag van SRD 3 naar SRD 30 heeft opgetrokken. En daarna heeft hij dit bedrag verhoogd naar SRD 50. Hij is perplex om te vernemen dat minister Amafo het geld voor andere dingen heeft gebruikt. Bouterse heeft NDP-topper Dilip Sardjoe die de vergadering ook bijwoonde en eerder bij een andere bespreking aanwezig was, naar de stad gestuurd om deze zaak uit te zoeken. Nadat het geld weer gestort is, zou de minister in enkele indianendorpen kinderbijslag hebben laten uitbetalen. Maar het Boven-Suriname gebied is volgens de president hier en daar, ongeveer dertig per dorp, uitbetaald. Bouterse zal deze kwestie niet accepteren. Maandag zal orde op zaken gesteld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May