Caricom feliciteert president David Granger
18 May 2015, 05:58
foto
Ook president Desi Bouterse heeft zijn Guyanese ambtgenoot David Granger een felicitatieboodschap gestuurd.


De voorzitter van de Caribische Gemeenschap (Caricom) en premier van de Bahama’s, Perry Christie, heeft David Granger gefeliciteerd met zijn uitverkiezing tot achtste president van Guyana. In zijn felicitatieboodschap zegt Perry dat de Caricom uitkijkt naar “de frisse ideeën en perspectieven die Guyana zal brengen binnen het 15 leden tellende regionale beweging.”

Ook president Desi Bouterse heeft het nieuwe staatshoofd van buurland Guyana gefeliciteerd. “Uit de mediaberichten was het duidelijk een aanhoudende en beproefde ervaring, echter was het één waaruit uw coalitie als eerste keuze van de mensen uit de bus is gekomen." Volgens Bouterse zijn verkiezingsoverwinningen slechts het begin van de opdracht voor goed bestuur. “Echte staatsmannen kenmerken zich in turbulente wateren en in de vlammen van uitdagingen en moeilijkheden.” Hij wijst erop dat Suriname en Guyana de enige twee landen in de Caricom zijn die een grens delen. “Daarom zijn onze bestemmingen aan elkaar verbonden.”

Granger is zaterdag beëdigd als de opvolger van Donald Ramotar van de PPP/C. De coalitie van oppositionele partijen APNU/AFC heeft bij zowel de regionale als de algemene verkiezingen de meeste stemmen vergaard. “De kiezers hebben hun vertrouwen gesteld in u en uw coalitie om hen te leiden in hun zoektocht naar een duurzame ontwikkeling en de voortdurende verbetering van hun levensstandaard. Carciom staat klaar om u en uw regering hierin te steunen,” luidt de boodschap van Perry.

"Als één van de oprichters van de Caricom en het land waar ons hoofdkantoor is gevestigd, speelt Guyana een cruciale rol bij de integratie beweging. We kijken uit naar de frisse ideeën en perspectieven die u, mijnheer de president en uw regering, zullen brengen ter de versterking en solidering van onze gemeenschap.”
Caricom-secretaris-generaal Irwin La Rocque zei ook dat hij anticipeert op "de frisse ideeën en standpunten" die Granger "zal brengen om te helpen bij het bevorderen van de belangen van de Gemeenschap en haar mensen".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May