Notch behaalt in stijl semi-kampioenschap SVB
18 May 2015, 00:46
SVB-voorzitter John Krishnadath overhandigt de beker aan SV Notch. (Foto's: Ala-D Media)

In een bomvol Ronnie Brunswijk Stadion te Moengo behaalde SV Notch in stijl het semikampioenschap van de hoofdklasse van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). De voetballiefhebbers werden getrakteerd op maar liefst 7 doelpunten. De thuisploeg heeft met 4-3 gewonnen van Leo Victor. De wedstrijd werd gekenmerkt door mooie doelpunten en een moeilijk bespeelbaar veld.

Notch kreeg de eerste goede kans, maar Galyto Talea verzuimde om van dichtbij de bal in het doel te plaatsen. De bal werd na ongeveer 30 minuten spelen goed voorgetrokken door Iwan Pinas. Het leder bereikte Virgil Najoe die de bal in een volley via de deklat in het doel trapte: 1-0. Even mooi scoorde ook Leo Victor 5 minuten later via een voorgetrokken bal vanuit rechts. De verdediging van Notch was te laat bij en kon Furgill Lie A Kwie nabij de tweede paal de gelijkmaker intikken: 1-1.

Najoe kreeg weer de bal aangespeeld door Iwan Pinas. Najoe kopte tegen de paal en de rebound kwam bij clubtopscoorder Galgyto Talea terecht. Doelman Curbian Landolf van Leo Victor kwam uit zijn doel en maakte een overtreding op Talea. De arbiter floot voor penalty en even leek het erop alsof Leo Victor uit protest het veld zou verlaten. Talea nam plaats achter de bal en was zuiver: 2-1

De tweede helft was nog geen 7 minuten oud toen de verdediging van Notch ook in de fout ging. Deze penalty genomen door Foline Abauna bracht Leo Victor weer in het spel: 2-2
Niet lang hierna was het de snelle Jerro Bane die in de 60ste minuut vanuit links na een voorzet met een schot in de kleine hoek flink uithaalde 3-2.

Een misser in de verdediging van Notch op rechts waarbij een ingelopen speler in eerste instantie de paal raakte. De rebound kwam voor de voeten van een speler van Leo Victor die makkelijk de gelijkmaker kon intikken: 3-3.
Verkeerde pass in de verdediging van Leo Victor stelde Bane nogmaals in de gelegenheid om zijn tweede doelpunt voor de dag te scoren 4-3.

Met deze wedstrijd is Notch ongeslagen in de tweede ronde geëindigd en was zij niet meer te stoppen. Na de wedstrijd was de ceremonie voor de prijsuitreiking. Joel 'Bordo' Martinus feliciteerde zijn team en de fans met dit semikampioenschap. Voorzitter John Krishnadath van de SVB feliciteerde ook de club. Marowijne is volgens hem bijzonder als het gaat om sport, zei Krishnadath. Notch heeft wilskracht getoond, meent hij en zie daar ook het resultaat. Hij hoopt dat Notch het komende jaar goede resultaten neerzet in CFU-verband.