Reactie op ingezonden artikel van Marten Schalkwijk
17 May 2015, 19:07
foto


Na het ingezonden artikel van de heer Marten Schalkwijk op zaterdag 16 mei op Starnieuws gelezen te hebben, denk ik dat het gepast is om als eindverantwoordelijke van het programma Informatie Actueel (Info Act) een reactie hierop te geven.
Dat Schalkwijk zich geroepen voelt om het voor Girjasing op te moeten nemen is zijn keus. Helaas is de reactie van Schalkwijk totaal niet objectief onderbouwd. Hij geeft aan dat Info Act de boodschapper Girjasing zwart probeert te maken. De vraag die in deze gesteld moet worden is: De boodschapper waarvan? Van onjuiste informatie? De boodschapper van de leugen? Wij van Info Act hoeven die niet zwart te maken want dat zal op basis van de wet van de natuur in tijd zelf gebeuren. Wij hebben niet als taak personen zwart te maken.

Info Act is onderdeel van de Informatie-unit van het Kabinet van de President. Als zodanig hebben wij in de afgelopen 5 jaar de gemeenschap zo breed als mogelijk geïnformeerd over het beleid van de huidige President Z.E Desiré Delano Bouterse. Onderdeel van dit beleid is uiteraard ook de watervoorziening in ons geheel land. Bij het aantreden van de huidige regering in augustus 2010 is dhr. Marlon Oosterling aangesteld als hoofd van de Dienst Watervoorziening. Deze dienst die tijdens de VHP/NPS regering niet zichtbaar was, heeft zich de afgelopen periode ingezet om die gebieden die van water verstoken waren te voorzien. En natuurlijk is het nog niet overal gelukt vanwege de jarenlange stilstand tijdens de vorige regering, maar er is gewerkt en de beelden liegen er niet om. Wanneer de zich volksvertegenwoordiger noemende Girjasing de afgelopen 5 jaar onafgebroken via Apintie tv heeft zitten beuken op de regering als zou er niks zijn gedaan aan de watervoorziening in Commewijne dan is dat een klinkklare leugen.

Wanneer Girjasing elke zondag op de tv zit te roepen dat hij GEEN DRUPPEL water uit de kraan krijgt dan is dat eveneens in strijd met de waarheid, zoals nu blijkt. Als de Dienst Watervoorziening tijdens controlewerkzaamheden voor de deur van Girjasing een illegale buis tegenkomt die veel groter is in diameter dan de normale voor huishoudens toegestane buizen en vervolgens blijkt dat die regelrecht naar de man zijn woning loopt, dan is het ongetwijfeld zo dat Girjasing al die keren gewoon op de tv zat te liegen dat hij GEEN DRUPPEL WATER KRIJGT uit de kraan en dat hij water moest kopen. Niemand ontneemt Info Act als werkarm van de regering het recht om de samenleving te laten zien dat Girjasing al die tijd aan het liegen was.

Het is de man zijn goed recht om te praten over de watervoorziening in Commewijne maar het ook ons goed recht en zelfs onze plicht om sommige zaken te ontkrachten. Er is nimmer door Info Act noch door dhr Oosterling gesteld dat als gevolg van de illegaliteit van Girjasing het totale district werd gedupeerd. Het is juist pure misleiding van Schalkwijk die politiek bekeken, nu van nul en generlei waarde blijkt te zijn, om te suggereren dat omdat Girjasing kritiek heeft op de Dienst Watervoorziening er bij hem is ingegrepen. Laat Schalkwijk nogmaals aangeven hoe moet worden aangekeken tegen een volksvertegenwoordiger die elke zondag komt schreeuwen dat hij geen water heeft en na een actie van de desbetreffende verantwoordelijke dienst, blijkt dat hij over een veel grotere buis beschikt met voldoende water. Is dat volksbedrog van Info Act of van de zich noemende volksvertegenwoordiger?

De subjectieve Schalkwijk spreekt verder zijn afkeuring uit over beschuldigingen die door enkele bewoners van Commewijne zijn gedaan maar gaat voorbij aan al de beledigingen en beschuldigingen die wekelijks door Girjasing worden geuit. Als voorbeeld de ondoordachte uitspraak dat financiële middelen bestemd voor het oplossen van het waterprobleem zouden zijn verdwenen in de zakken van derden. Dit soort dingen roepen zonder enig hard bewijs zijn blijkbaar niet storend voor de wetenschapper Schalkwijk zeker als hij zich daar ook schuldig aan maakt. Ik verwijs naar de uitspraken van laatstgenoemde in het programma ABC Actueel op donderdag 14 mei jl. Vanwege de ongecontroleerde uitspraken van Girjasing is hij genoodzaakt om telefonische reacties vanuit het publiek , dus ook uit Commewijne, niet toe te laten in zijn tv optreden. Dit vanwege de vele verwensingen vanuit het kijkerspubliek op de verregaande uitspraken van deze malloot.

Schalkwijk verwijst verder naar een opiniepeiling in februari 2015. U moet het niet vanachter uw bureau opnemen voor de kandidaat van uw favoriete politieke combinatie maar het zou u als wetenschapper sieren als u zich wederom
zou verstaan met de Commewijners om te peilen wat hun mening is over de zogenaamde volksvertegenwoordiger waar u heer Schalkwijk tegen opkijkt en diens handelingen. Verder zit het artikel van Schalkwijk, om zijn eigen kwalificaties te gebruiken, vol kronkelredeneringen.

Hij is naar wij lezen verder van mening dat Info Act de privacy van Girjasing heeft aangetast. Waarom bent u, heer de wetenschapper, niet in uw pen geklommen toen de zogenaamde salarissen van leden van het kabinet van de President in de kranten werden gepubliceerd (overigens was er sprake van een onjuiste weergave). Toen heette het transparantie. Waarom moet die transparantie in de prullenbak wanneer het gaat om politici die niet behoren tot de NDP? Als Girjasing niet heeft betaald dan moet de samenleving het gewoon weten punt uit. De heer Schalkwijk zou zich moeten schamen om vooruitlopend op het onderzoek zich te moeten opwerpen als schild voor een figuur die zoals de VHP dat in een persbericht had opgenomen, het vermogen mist om ruim te kunnen denken. Verder is het eveneens ook voor mij doorzichtig dat Schalkwijk Info Act zwart probeert te maken terwijl hij zijn ogen sluit voor de handelingen van Girjasing. Foei toch meneer Schalkwijk dat u dhr Oosterling aanduidt als de NDP-er ipv het hoofd van de Dienst Watervoorziening. Als we op die toer moeten doorgaan is het de vraag hoe wij u zouden moeten aanduiden. Maar ach Ashwin Adhin heeft gelijk; Liberale huichelarij.

Clifton Michael Limburg
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May