Brunswijk verzekert deelname IMT aan profleague SVB
17 May 2015, 02:12
foto
SVB-voorzitter John Krishnadath overhandigt de eigendomsbeker aan Ronnie Brunswijk, clubpresident IMT. (Foto's: Ala-D Media)


Ronnie Brunswijk, clubpresident van de kersverse kampioen van de hoofdklasse van Surinaamse Voetbal Bond, Inter Moengo Tapoe (IMT), verzekert dat zijn ploeg zal uitkomen in de profleague. Dit zei hij zaterdagavond tijdens de prijsuitreiking na de overwinning op Botopasi in Moengo. SVB-voorzitter John Krishnadath, die de hoofdprijzen uitreikte aan IMT voor het behalen van het kampioenschap 2014-2015, kondigde aan dat de bond van plan is om het nieuwe competitiejaar te starten met een profleague.

Op 19 mei is er een sessie hierover en het certificeren van clubs gepland met de verschillende leden van de SVB. Brunswijk deelde mee dat zijn club goed op weg is. IMT heeft de best betaalde voetballers. Hij gaf de SVB pluimpjes over het gevoerde beleid. Het bestuur-Krishnadath toont volgens Brunswijk de bereidwilligheid en moed om het voetbalniveau weer tot grotere hoogten te brengen. Het bestuur mag rekenen op de volle ondersteuning van IMT.

Krishnadath beweerde dat de club uit Moengo zich heeft bewezen. Driemaal kampioen worden achter elkaar is volgens hem niet niets. Gezien het spelersarsenaal en de talenten kan de club zowel in de prof als amateur league meedoen.
Brunswijk die zichtbaar blij is met dit kampioenschap, liet ook de uitdaging richting de nationale selectie gaan. Hij wil dat een B-selectie van IMT samen met die van Marowijne zich meet met de nationale voetbalselectie. De SVB-topman leek niet onwelwillend te staan tegenover dit voorstel.

Tijdens de prijsuitreiking kreeg ook IMT doelman Obrendo Huiswoud zijn onderscheiding. Hij is de minst gepasseerde doelman van het haast afgelopen seizoen. Hij kreeg een geldbedrag en een trofee voor zijn inzet. IMT mag de wisseltrofee nu als zijn eigendom beschouwen. Met de overwinning van IMT op Botopasi met 3-1, is stadsgenoot NV Notch, waar Brunswijk ook in de leiding zit, automatisch semikampioen. Notch komt vandaag in het Ronnie Brunswijk Stadion uit in een wedstrijd van administratieve aard tegen Leo Victor.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May