Inter Moengo Tapoe opnieuw kampioen SVB hoofdklasse
16 May 2015, 21:34
Inter Moengo Tapoe dolblij met de overwinning op Botopasi. (Foto: Ala-D Media)

Inter Moengo Tapoe (IMT) heeft het ook dit seizoen gepresteerd om de landstitel van de hoofdklasse van de Surinaamse Voetbal Bond in de wacht te slepen. Botopasi werd na een 3-0 ruststand met 3-1 vandaag in Moengo aan een kant gezet. Inter gaat de geschiedenis in als het eerste districtsteam dat drie achtereenvolgende jaren de landstitel op dit niveau won.

De wedstrijd werd in de eerste helft in de stromende regen afgewerkt. IMT nam betere en gedurfde initiatieven. Botopasi was niet kansloos in deze helft, maar er schortte veel aan de afronding. Ook boette het spel aan kwaliteit vanwege de regen.
Naldo Kwasie trok goed voor vanuit links en de bal kwam bij Giovanni Waal. Hij gaf een goede pass aan Xavero Gazon, die met een prachtig schot de doelman van Botopasi het nakijken gaf.
Niet lang hierna wederom een assist van Waal op Claudio Pinas, die met een stiffbal 2-0 aantekende voor IMT. Waal brak nog een keer goed door en ging alleen op het doel. Gazon kwam inlopen en kreeg weer een assist van Waal. Gazon kon zonder moeite de 3-0 intikken voor IMT.

Botopasi herstelde zich en startte goed in deze tweede helft. De verdediging van IMT hield stand. Een afstandsschot van Botopasi ramde zelfs de doelpaal. Waal werd ook gevaarlijk, evenals Ronnie Brunswijk in deze helft. Uit een counter tilde Botopasi de stand naar 3-1. Met een lobbal werd doelman Obrendo Huiswoud verslagen. Hij is overigens de minst gepasseerde doelman van dit seizoen is.