Sportorganisaties krijgen zitmaaiers
15 May 2015, 22:47
foto
Minister Ismanto Adna van Sport en jeugdzaken overhandigt een zitmaaier aan de afgevaardigde van een sportorganisatie. (Foto: S en J)


Het ministerie van Sport en Jeugdzaken (S en J) is bezig verschillende sportorganisatie van middelen te voorzien om hun eigen sportterrein te onderhouden. Tien sportorganisaties hebben donderdag alvast elk een zitmaaier van het ministerie gekregen. Het is de bedoeling om uiteindelijk 100 sportorganisaties zitmaaiers te schenken.

“In het belang van onze sportontwikkeling is dit project geïnitieerd door het ministerie”, zei sportminister Ismanto Adna bij de overhandiging. “Sport dient als instrument voor ontwikkeling en moet toegankelijk zijn voor een ieder.”

Het algemeen doel van dit project is om de sportsamenleving een stimulans en de garantie te geven om te kunnen bewegen, zegt de voorlichting van S en J. Het ministerie zegt zich ervan bewust te zijn dat binnen de taakstelling het ondersteunen ter vorming, ontwikkeling en participatie van de gemeenschap met betrekking tot sport een voorwaarde is om de strategische rol van de sport tot uitdrukking te brengen, waarbij wordt uitgegaan van het mondiaal concept sport voor ontwikkeling.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May