DRS: vakbeweging is belangrijke ontwikkelingspartner
14 May 2015, 21:59
foto
Een delegatie van Ravaksur is door de politieke partij DRS ontvangen in haar partijcentrum. (Foto: DRS)


De politieke partij DRS (Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven) erkent de vakbeweging als een zeer belangrijke ontwikkelingspartner en heeft daarom dinsdag een delegatie van Ravaksur ontvangen in haar partijcentrum. Ravaksur vroeg tijdens de ontmoeting aandacht voor de arbeidswetgeving. Er zouden al sinds de vorige regering een aantal arbeidswetten klaarliggen, maar deze worden niet afgehandeld, zegt de organisatie. DRS-voorzitter Clifford Marica zegde in deze steun toe.

Een van de kernwaarden van de DRS is rechtvaardigheid. Zij beschouwt rechtvaardigheid als de basis voor politieke en sociale rust. Rechtvaardigheid wil onder meer zeggen dat lasten en lusten op een eerlijke manier verdeeld worden. De vakbeweging kan daarin een grote rol spelen, verklaart de persdienst van DRS.

Marica verzekerde de Ravaksur-delegatie ervan dat wanneer de partij in het beleidscentrum is, de factor arbeid de aandacht zal krijgen die hij verdient. Als gezinspartij onderkent DRS groot belang aan eerlijke en adequate broodwinning om het gezin te kunnen onderhouden. Werkgelegenheid, arbeidsomstandigheden en arbeidsvreugde zijn daarom ook speerpunten van haar verkiezingsprogramma, zegt de DRS-persdienst.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May