Oppositie in Guyana wint met smalle meerderheid
14 May 2015, 14:10
foto
De presidentskandidaat van de coalitie van oppositionele partijen in Guyana, David Granger, heeft het dit keer gewonnen van zijn tegenstander Donald Ramotar.


De coalitie van oppositiepartijen APNU/AFC heeft de verkiezingen in Guyana gewonnen. Op basis van de voorlopige officiële resultaten van de Guyanese Verkiezingscommissie (GECOM) heeft de APNU/AFC 206.817 stemmen gehaald en de zittende PPP/C 201.457. Deze cijfers zijn de resultaten van de 2.229 stembureaus in het land.

Er is nogal wat te doen geweest met de uitslagen die aanvankelijk woensdag zouden worden bekendgemaakt. Later bleek dat de PPP/C in alle tien kiesdistricten om hertelling van sommige stembureaus had gevraagd. Dat was niet in goede aarde gevallen van de coalitie van vijf oppositionele partijen.

De resultaten betekenen dat er een eind komt aan de langer dan twee decennia lange regeermacht van de PPP/C. President Donald Ramotar die het parlement in februari heeft ontbonden komt dus niet terug. De presidentskandidaat van de winnende coalitie van oppositiepartijen is David Granger, een gepensioneerde legergeneraal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May