Suriname boekt resultaten binnen ACTO-project
13 May 2015, 17:02
foto
SBB-directeur Pearl Jules met de Surinaamse delegatie op de vergadering in New York. (Foto: SBB)


Suriname is in staat om satellietbeelden te gebruiken om zijn bossen te monitoren. Hij was daardoor in staat zijn ontbossingskaarten van 2000, 2009 en 2013 te produceren. Deze kaarten geven nauwkeurig de ontbossing op jaarbasis aan en de locaties waar de ontbossing heeft plaatsgevonden.

De ontbossingskaarten zijn een van de duidelijke resultaten van het ACTO regionaal project Monitoring the forest cover in the Amazon Region. ACTO is de organisatie van het Verdrag voor Amazonische Samenwerking. De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is in Suriname de technisch verantwoordelijke voor dit project. SBB-algemeen directeur Pearl Jules heeft tijdens de 11de United Nations Forum on Forest Meetingin New York een presentatie gegeven over de deelname van Suriname aan dit project. Hij vindt dat het regionale ACTO-project als voorbeeld kan worden gesteld van een “succesvolle Zuid-Zuid samenwerking.”

Eén van de basisprincipes van de bosmonitoring is het toegankelijk maken van de verzamelde informatie voor iedereen. Ook dat de nieuwe technologieën en de vergaarde capaciteit zo veel mogelijk worden verder gedeeld met de relevante stakeholder in Suriname, is het doel van het project. De vordering van het land binnen dit proect zullen op 20 mei worden gepresenteerd aan lokale stakeholders.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May