Maya Manohar wijst op belang van stemmen
13 May 2015, 18:58
foto
Maya Manohar


“Ga op 25 mei naar de stembus en breng je stem uit, het is uw democratisch recht.” Zo luidt het advies van Maya Fokké - Manohar. Zij heeft deelgenomen aan verschillende activiteiten om vrouwen politiek bewuster te maken.

Als Surinaamse vrouw vindt zij het belangrijk dat vrouwen meer op de voorgrond treden. Evenwicht tussen mannen en vrouwen in het bestuur is zo belangrijk voor de ontwikkeling van een land, precies zoals het evenwicht op elk vlak in de natuur van eminent belang is om voort te leven.

Zwevende kiezers, die twijfelen om naar de stembus te gaan, zouden kunnen kijken naar kandidaten die daadwerkelijk kunnen aanpakken en presteren. Op basis daarvan kunnen zij dan toch nog een keuze te maken en hun stem uitbrengen. “Wij moeten als volk steeds meer letten op inzet en prestaties van onze vertegenwoordigers”, vindt Manohar.

“Als vrouw, die zelf enkele topfuncties heeft mogen bekleden om Suriname dienstbaar te mogen zijn, weet ik dat elke waarachtige en rechtvaardige inzet van eenieder die het meent met Suriname, ons land naar een hoger ontwikkelingsniveau kan tillen.”

Manohar is van 1996-2000 onderminister geweest op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Momenteel is zij assistent onderzoeker bij het Institute for Graduate Studies and Research (IGSR) en vanaf februari dit jaar is zij plaatsvervangend voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau (CHS).
Zij hoopt dat zoveel als mogelijk Surinamers dit jaar naar de stembus gaan om hun stem uit te brengen en hiermee invulling geven aan hun burgerplicht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May