Soerodimedjo moet plaatsmaken voor Viren Adhin
13 May 2015, 00:58
foto


Rudy Soerodimedjo, directeur van NV Seafood Industries Suriname (SIS) moet plaats maken voor Viren Adhin. Hij is een jongere broer van minister Ashwin Adhin. Soerodimedjo, die gelieerd is aan Pertjajah Luhur, zegt aan Starnieuws niet van plan te zijn zonder slag of stoot zijn bureau te ontruimen. "Ik kom woensdag gewoon aan het werk", stelt Soerodimedjo". Van de raad van commissarissen mag hij het terrein niet betreden zonder toestemming.

Per deurwaardersexploot ontving Soerodimedjo een schrijven van president-commissaris. Op 7 mei heeft de raad van commissarissen besloten dat per onmiddellijke ingang Adhin is benoemd als directeur. Volgens Soerodimedjo heeft de benoeming niet op correcte wijze plaatsgevonden. Hij zal zijn ontheffing aanvechten. "Ik heb geen enkel opgaaf van reden gehad waarom ik ben ontheven. Wij hebben een jaar lang niet vergaderd", deelt hij mee. Soerodimedjo vindt dat Adhin geen kennis heeft van deze sector. "Hij is een ict-man".

Chan Santokhi, voorzitter van VHP en coördinator van V7, kondigde de vorige week in Para aan dat er bij SAIL 'family and friends' benoemd zouden worden. SIS is een dochter van SAIL, belast met de garnalen productielijn. Volgens Santokhi worden overal familieleden en vrienden benoemd. "Straks zullen ze weer zeggen dat het niet waar is en dat ik leugens vertel", merkte Santokhi op.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May