Beroering in politietop over favoritisme minister
13 May 2015, 04:12
foto


Toppers binnen het Korps Politie Suriname (KPS) zijn ontevreden over het uitblijven van hun bevordering. Uit tien voordrachten heeft minister Edward Belfort slechts Alfons Molly bevorderd tot hoofdinspecteur van politie. Starnieuws verneemt dat korpschef Humphrey Tjin Liep Shie nog negen functionarissen heeft voorgedragen voor een bevordering.

Robert Rakijo, Frank Amier, Darnie Stolk, Robby Ramjiawan, Guno Roosenhof, Inder Janbahadoer, Stanley Benschop, Rudi Steinberg en Guno Leeuwin zijn voorgedragen voor bevordering. Ruben Peiter die ook in het rijtje thuishoorde, is eerder benoemd tot commissaris van politie en Human Resource Manager. De bevordering van vier regiocommandanten, hoofd Stafdiensten en drie bijzondere benoemingen zijn in de map van de minister blijven liggen. Belfort stond er op dat de naam van Molly ook op de lijst kwam. Zijn naam was aanvankelijk samen met die van Benschop, Steinberg en Leeuwin niet op de lijst, omdat zij of gepensioneerd zijn of deze leeftijd naderen. Molly gaat op 1 augustus van dit jaar met pensioen.

Een van de voorwaarden voor de benoeming is dat een politiefunctionaris nog tenminste twee jaren beschikbaar zou zijn voor het KPS, niet de pensioengerechtigde leeftijd zouden hebben. Aangezien Molly, Benschop, Steinberg en Leeuwin niet aan de eerste voorwaarde voldeden, waren hun namen in eerste instantie niet op de lijst geplaatst.
Nadat Belfort van de korpschef eiste om Molly op de lijst te plaatsen, voegde Tjin Liep Shie ook de namen van de drie overigen toe, die volgens hem dan ook in aanmerking moeten komen voor een bevordering. De minister besloot slechts Molly te bevorderen tot hoofdinspecteur van politie.

Bondsvoorzitter Ramjiawan hiermee geconfronteerd, zegt aan Starnieuws dat de minister hem tot vrijdag de tijd gevraagd heeft om de overige zes bevorderingen in orde te maken. Volgens Ramjiawan heeft de bewindsman geen bezwaar tegen de overige zes kandidaten, maar wel met die van Benschop, Steinberg en Leeuwin. Belfort stelt dat Benschop en Steinberg in principe reeds met pensioen zijn en dat Leeuwin nu met verlof is en daarop aansluitend met pensioen zal gaan. Benschop en Steinberg worden nog steeds ingezet binnen het korps.

De bondsvoorzitter merkt op dat 46 politie-inspecteurs 2-de klasse sedert 13 januari 2015 bevorderd moeten worden tot politie-inspecteur 1-ste klasse. Ramjiawan heeft een brief ontvangen van de groep waarin zij een spoedvergadering aanvraagt. “De politieambtenaren beginnen zich te roeren, omdat de bevordering te lang op zich laat wachten. De stukken van deze functionarissen liggen op de HRM-afdeling en moeten doorgestuurd worden naar de minister. Inmiddels hebben de 46 politiemannen al met elkaar vergaderd”, deelt Ramjiawan mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May