Mahabier: Ik ga achtergesteld Saramacca genezen
13 May 2015, 08:03
foto
Jerrel Mahabier, lijsttrekker NDP Saramacca. (Foto: Leroy Troon)


De arts Jerrel Mahabier maakt zich op om ook via De Nationale Assemblee te werken aan een gezonde bevolking. Hij is door de Nationale Democratische Partij (NDP) gekandideerd als lijsttrekker in Saramacca. Hij prijkt op lijst nummer 4 in Kiesdistrict V. Zijn medekandidaten zijn Naomi Samidin en Robby Loods.

"Ik ben mij er heel goed van bewust dat een gezonder mens beter kan presteren", zegt Mahabier aan Starnieuws. “Saramacca is achtergesteld op vele gebieden, daarom ga ik voor de gehele ontwikkeling”. Mahabier vindt dat landbouw veel mogelijkheden biedt. "Het maakt dat mensen veel meer gaan boeren. De verdiensten hieruit zullen een positief effect hebben, dat kinderen naar school kunnen gaan, goederen gekocht kunnen worden, maar ook gespaard en geïnvesteerd kan worden. Maar dit kan alleen bereikt worden door de verouderde systemen te vernieuwen en productie en betrouwbaarheid naar de klant te verhogen”, geeft de NDP-kandidaat aan.

Op basisscholen moeten er meer technische voorzieningen komen volgens Mahabier, zodat er een betere basis wordt gelegd voor de secundaire en middelbare scholen. Op de middelbare school in Saramacca moeten er ook landbouwaspecten aangeleerd worden. Kader moet opgeleid worden voor het proces van modernisering.

Mahabier gaat ervan uit dat niemand ziek wil worden. Daarom moet er meer voorlichting komen om ziektes te voorkomen. Als iemand toch ziek wordt, moet de dienstverlening van uitstekende kwaliteit en altijd bereikbaar zijn. “Sport en recreatie zijn ook heel belangrijk voor een gezond mens”, merkt de kandidaat op. Daarom is een nieuw sportveld te Groningen aangelegd, waar de hele buurt ook aan heeft meegewerkt.

Ook de infrastructuur in het district moet grondig aangepakt worden, volgens de arts. "Al deze aspecten aanpakken, garandeert een gezondere en productievere samenleving", meent Mahabier. "Het achtergestelde gevoel van de gemeenschap in Saramacca kan ik zo dan ook helpen genezen”. Hij is optimistisch gesteld over het resultaat van de verkiezingen voor de NDP in Saramacca. De partij heeft een moeizame periode meegemaakt, maar uiteindelijk zijn drie kandidaten op de lijst geplaatst, die volgens Mahabier zich inzetten voor een beter Saramacca.

Leroy Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May