Openbaar Ministerie zal Autar dagvaarden
12 May 2015, 05:05
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) zal substituut officier van justitie, Ryan Autar, vervolgen. Hij zal worden gedagvaard, verneemt Starnieuws van het OM. Het vervolgingsapparaat vindt dat er genoeg gronden zijn om deze kwestie voor te leggen aan de rechter, die een oordeel hierover zal vellen.

Autar is gisteren in vrijheid gesteld door het Hof van Justitie, nadat de rechter-commissaris het besluit tot onmiddellijke invrijheidstelling had bevolen. Hiertegen kwam het OM in het geweer vrijdag en tekende hoger beroep aan. Het Hof vindt dat er geen redenen zijn om Autar langer vast te houden. De getuigen zijn reeds onder ede verhoord en het gerechtelijk vooronderzoek is afgesloten.

Het vervolgingsapparaat heeft Autar als verdachte aangemerkt. De leiding van het OM heeft om een onderzoek gevraagd nadat een beveiligingsambtenaar was aangehouden. Uit het onderzoek bleek dat Autar betrokken zou zijn bij deze zaak. Hij is aangemerkt als verdachte en is op 15 april ingesloten. Hoewel Autar nu op vrije voeten is, is deze zaak niet afgesloten. De rechter zal beslissen of hij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May