Adhin ontkent bemiddeling concessierechten mijnbouw
12 May 2015, 00:01
foto


Minister Ashwin Adhin, kandidaat van de Nationale Democratische Partij (NDP), vindt het onsmakelijk dat informatie wordt verspreid waarin hij wordt beschuldigd van behartigen van eigen en familiebelangen. Hij zou betrokken zijn bij twee mijnbouwrechten die verstrekt zijn aan Masa Mining Company NV, het vorige jaar. Zijn vader en zijn jongere zus zouden de aandeelhouders zijn van deze NV.

Het gaat om het Recht tot Exploitatie van Bouwmaterialen voor grind en lateriet in Brokopondo, groot 200 ha en het Recht tot Exploratie van Goud, in Sipaliwini, groot 11.300 ha. Minister Adhin geconfronteerd met het uittreksel uit het handelsregister van KKF en de concessierechten, zegt aan Starnieuws verbaasd te zijn waarom hij met de haren erbij gesleept wordt. Zijn jongere zus, die het bedrijf samen met zijn vader heeft opgericht, heeft de NV vorig jaar verkocht. Dit is gebeurd nog voordat de concessie is verkregen door de nieuwe eigenaar.

Adhin legt uit dat zijn jongere zus Ashakiran Abhelakh-Adhin, geïnteresseerd was in het opzetten van een steenslagbedrijf. Zij heeft zich daarin gespecialiseerd en heeft een leidinggevende positie bij Baitali. Zij was van plan daar weg te gaan, maar kreeg een betere baan aangeboden. Zij heeft geen behoefte meer aan een eigen bedrijf en heeft dit van de hand gedaan. "Zelfs al hadden mijn vader en mijn zusje deze NV, wat heeft dat met mij te maken. Ik weet niks van een concessieaanvraag en heb ik niet bemiddeld. Ook mijn familieleden hebben hier niks mee te maken. Politieke tegenstanders proberen mij te bekladden", stelt Adhin.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May