Assuria tevreden over resultaten 2014
11 May 2015, 03:12
foto
Hoofddirecteur van Assuria NV, Stephen Smit doet verslag over het jaar 2014. Hij is tevreden over de geboekte resultaten.


De Assuria Groep heeft een sterk financieel fundament met een
groepsvermogen van meer dan US$ 100 miljoen. Hoofddirecteur van Assuria, Stephen Smit, stelde op de algemene aandeelhoudersvergadering vast dat 2014 een goed boekjaar is geweest. De winst vóór belastingen van Assuria N.V. steeg met 37% naar bijkans SRD 50 miljoen. Het bruto premie‐inkomen van de groep nam toe met 10% tot SRD 232 miljoen. Ook de beleggingsopbrengsten droegen aanzienlijk bij aan de winst; de beleggingsopbrengsten waren in 2014 SRD 62 miljoen.


Smit ging op de aandeelhoudersvergadering de vorige week in op de acquisitie van Assuria Life (T&T) Ltd. (voorheen Mega Insurance Company Ltd). De op Trinidad & Tobago gevestigde levensverzekeringsmaatschappij maakt sinds 5 januari 2015 deel uit van de Assuria Groep. Met het bezit van zowel levens‐ als schadeverzekeringsmaatschappijen in Guyana en op Trinidad & Tobago is een belangrijk strategisch doel bereikt, namelijk de geografische spreiding van verzekeringsactiviteiten.

De groei buiten Suriname werd onderstreept door Smit. Hij gaf aan dat in 2014
driekwart van het premie‐inkomen en 7% van de brutowinst uit het buitenland kwam. Assuria Schadeverzekering N.V. boekte van de verzekeringsbedrijven het beste resultaat, ondanks de nog altijd verlieslatende motorbranche.
Bij Assuria Medische Verzekering is er een dalende trend te zien in het resultaat. De portefeuille groeit wel flink, mede door de inwerkingtreding van de Wet Nationale Basiszorgverzekering, maar de uitkeringen stijgen meer dan evenredig, stelt Assuria in een persbericht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May