DOE-voorzitter Breeveld in Para: 'Wi e kon'
10 May 2015, 03:13
foto
DOE-voorzitter Carl Breeveld in Para.


Wat DOE betreft is de nieuwe politiek in opmars. Steeds meer Surinamers geloven volgens DOE-voorzitter Carl Breeveld dat de toekomst van het land daarvan afhangt. Breeveld, die lijsttrekker is van DOE in Paramaribo, zei op een wijkvergadering in Para zaterdagavond dat de verandering in de lucht hangt. “Sommigen beweren ‘mi e kon’ en anderen zeggen ‘pe yu e kon’. En DOE zegt: ‘wi e kon’. We hebben er geen geheim van gemaakt dat DOE verantwoordelijkheid wil dragen.

Reagerend op de blijde berichten die op de NDP-wijkvergadering in ressort Rainville te horen waren, stelt Breeveld: “Hoe kan het zijn dat deze DNA-kandidaten laten blijken zeer tevreden te zijn over de afgelopen vijf jaar? Ondanks dat er een lichte economische groei genoteerd wordt, zien delen van Suriname hier niets van. Met name het prijsbeleid is voor velen onberekenbaar. En om maar niet te spreken over patronage die daadwerkelijke ontwikkeling voor iedere Surinamer tegenhoudt. Eerlijke kansen worden daardoor geminimaliseerd."

Dat president Desi Bouterse het aantal ministeries wil verminderen, omarmt Breeveld in eerste instantie wel. “Dit vanwege de eerlijke verdeling van middelen en efficiency die Suriname verder moet brengen. Maar Bouterse heeft vijf jaar geleden ook aangegeven dat het aantal ministeries moest worden terug gebracht naar elf. Daarnaast heeft hij ook een kruistocht tegen corruptie beloofd, wat tot op de dag van vandaag uit is gebleven. We dienen af te rekenen met deze oude politiek, net zoals Paul Somohardjo recentelijk een loze belofte deed. Namens V7 zegde hij toe om de werkloze bewoners in Commewijne als ambtenaar aan te nemen, als V7 aan de macht is. Aan deze mannen zeg ik: walk the talk!”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May