EBS-leiding en bond bereiken regeling over Pensioenfonds
09 May 2015, 00:02
foto
Steve Geerlings, voorzitter OWOS vrijdagavond na een algemene ledenvergadering. (Foto: Raoul Lith)


Tussen de EBS Werknemers Organisatie (OWOS) en de leiding van het bedrijf is overeenstemming bereikt over het storten van gelden van het Pensioenfonds. De leden van Paramaribo gaan er akkoord mee. Het licht gaat niet uit. De schuld was tot eind 2014 meer dan SRD 210 miljoen. Zaterdag houdt het bondsbestuur, onder leiding van Steve Geerlings, een vergadering met de leden in Nickerie. De leden zijn unaniem over eens dat splitsing van EBS delen van het bedrijf niet in handen van derden komen. Alle bedrijven moeten onder de holding EBS vallen.

Geerlings zegt aan journalisten dat de nieuwe NV die opgericht is door de aandeelhouder, Energy Producers Suriname (EPS), niet apart van EBS mag opereren. Bij de oprichting is Giovanni Ridley benoemd tot directeur. Hij is schoonzoon van ex-minister Ramon Abrahams. De bond heeft moeite met Ridley en zegt niet zonder slag of stoot dit te zullen accepteren.

"De gelden die gestort moesten worden in het Pensioenfonds, zijn gestopt in de EBS", legt Geerlings uit. Hij haalt aan dat als het bedrijf gesplitst wordt, het niet zo mag zijn dat de offers die de werknemers gebracht hebben, derden ten goede komen. De bond zegt de belangen van het bedrijf met hand en tand te zullen verdedigen. Na diverse gesprekken met de directie en raad van commissarissen is een regeling getroffen over het Pensioenfonds. De bond zal er op toezien dat de afspraken nauwgezet nageleefd worden.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May