'Om president te worden moet je lid zijn van V7'
09 May 2015, 09:12
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, vrijdagavond op de V7 massameeting in Tamanredjo, Commewijne.


"Om president te worden, moet je lid zijn van V7. Overal is het full house met ressortraadsleden. De president zal in de VVV worden gekozen. In Commewijne zal PL alleen in twee ressorten alle zetels winnen". Dit zei Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, vrijdagavond tijdens een V7 massameeting in ressort Tamanredjo.

Somohardjo zei geen enkele boodschap te hebben aan opiniepeilingen die in Commewijne zijn gehouden. De PL en VHP winnen altijd zetels in dit district. PL had de vorige verkiezing twee zetels binnengehaald. Die zetels zijn volgens hem al binnen. Die van VHP is ook geen discussie. "Nu zijn wij bezig om de zetel van de NPS binnen te halen, want de KTPI heeft zich buiten spel gezet", zei Somohardjo. Hij merkte op dat Remy Pollack van de NPS nu naar de NDP is en districtscommissaris is geworden, maar de aanhang van de partij is gebleven.

Om een zetel in Commewijne te kunnen bemachtigen, zijn volgens Somohardjo 3.500 stemmen nodig. Hij vroeg de kiezers om niet te stemmen voor kleine partijen, want die zullen het niet halen. "Verlies uw stem niet aan 'chotka chotka' partijen, maar stem op een grote 'barka' partij". Somohardjo merkte op dat leiders door NDP omgekocht worden, maar de kiezers krijgen volgens hem niks. Hij vroeg de mensen zich alsnog aan te sluiten bij V7, iedereen komt volgens hem aan zijn trekken.

Volgens Somohardjo moet in Commewijne genoeg werkgelegenheid zijn, waardoor mensen niet elke dag de rivier hoeven over te steken om in Paramaribo te werken. Enkele ministeries moeten in Commewijne gehuisvest worden, meent de politicus. Hij zei dat als NDP weer wint, Platte Brug niet meer zal bestaan, want het terrein is aan NV Cactus verkocht. Somohardjo stelde dat de mensen voor de gek gehouden worden met eigendomsgrond van Mariënburg. Het gaat volgens hem niet om domeingrond dat verdeeld kan worden door de overheid. De mensen moeten naar een notaris hiervoor. De PL-voorzitter beloofde dat deze zaken in orde gemaakt zullen worden, wanneer V7 de macht overneemt na 25 mei.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May