Surinaamse Rode Kruis lanceert EHBO-app
08 May 2015, 22:04
foto
Wereld Rode Kruis Dag is dit jaar ook gevierd met kinderen van Huize Bethaljada. (Foto: SRK)


Het Surinaamse Rode kruis (SRK) heeft vandaag de eerste EHBO-app gelanceerd. Met deze kosteloze mobiele applicatie - ‘de EHBO op zak’ - is het eenvoudiger geworden om eerste hulp te verlenen en levens te redden. De gebruiker heeft direct informatie over hoe te handelen in de meest voorkomende eerste hulp noodsituaties, bij de hand.

De EHBO-app heeft verschillende mogelijkheden en begeleidt de gebruiker met eenvoudige instructies, video's en animaties stapsgewijs door noodsituaties. De app is verbonden met het 115 alarmnummer voor het direct inschakelen van hulpdiensten. Verder zijn er veiligheidstips ter voorbereiding van de meest voorkomende noodsituaties en weersomstandigheden, zoals stormen, aardbevingen, overstromingen en rukwinden. De informatie is vooraf gedownload en biedt direct toegang op elk gewenst moment, zelfs zonder een internetverbinding.

Een noodgeval kan zich op elk moment voordoen, zegt het SRK. De eerste momenten na een ramp of crisissituatie zijn de meest cruciale- en meestal ook wanneer professionele hulp niet aanwezig is. De informatie is echter geen vervanging van een professionele EHBO training of het medisch advies van een arts of zorgverlener.

Het is vandaag ook Wereld Rode Kruis Dag, de geboortedag van Rode Kruis-grondlegger, Henry Dunant. Dit jaar is de dag in het teken van de 50ste herdenking van de goedkeuring van de zeven grondbeginselen van de Rode Kruis beweging. Traditiegetrouw is Wereld Rode Kruis Dag ook gevierd met mensen met een beperking. Tijdens het middagprogramma was er een aangepast programma voor de kinderen van Huize Bethaljada. Met de slogan ‘Ontdek de held in je zelf’ wil het SRK het humanitaire in iedere persoon activeren en dit verbinden met haar humanitaire werk.

De app is beschikbaar op app.rodekruis.sr voor mobiele smartphones van Android en Apple (iOS).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May