Overlegcommissie politieambtenarenzaken versterkt
07 May 2015, 22:10
foto
De versterkte commissie Overleg Orgaan in Politieambtenarenzaken poseert met minister Edmund Belfort van Justitie en Politeie. (Foto: Juspol)


De commissie Overleg Orgaan in Politieambtenarenzaken is vandaag geïnstalleerd door de minister van Justitie en Politie. De nieuwe voorzitter is Marie Mettendaf, die namens het Hof van Justitie in de commissie zitting neemt. Het gaat om een versterking van het orgaan dat uitgedund was door het uitvallen van enkele leden.

Minister Edmund Belfort van Justitie en Politie (Juspol) zegt dat het de eerste keer is dat een vrouw de scepter mag zwaaien bij dit orgaan. Deze commissie moet de bewindsman advies uitbrengen in tuchtzaken van Politieambtenaren, waarbij vaak genoeg een besluit voor ontslag genomen moet worden.

Volgens Mettendaf moeten nu heel veel zaken die zijn blijven liggen afgehandeld worden. Zij geeft aan dat zij samen met het nieuwe team de inhaalslag zal maken. De commissie bestaat verder uit een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie, twee vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname, drie functionarissen namens de Surinaamse Politiebond en twee leden voor secretariële werkzaamheden, meldt de voorlichting van Juspol.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May