’s Lands Hospitaal verwelkomt eerste drieling voor 2015
07 May 2015, 16:49
foto
Vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Ruth Wijdenbosch op bezoek bij de drieling en de ouders. Moeder Diana Burger en vader Fanel Boobe zijn blij met de aandacht. (Foto: Vanessa Wijnhardt)


Met de komst van de zusjes Ayenza Denencia, Ayera Delmira en broertje Ayize Delchemaro hebben de ouders Diana Burger en Fanel Boobe nu tien kinderen, onder wie een tweeling van zes jaar. ’s Lands Hospitaal verwelkomde zijn eerste drieling voor dit jaar. De couveuseafdeling is feestelijk versierd met ballonnen. De baby’s, hun moeder en vader hebben vandaag bezoek gekregen van de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Ruth Wijdenbosch.

Hoewel de ouders blij zijn met de kinderen, hebben ze dringend hulp nodig. Het gezin woont in Brokopondo, maar bezit geen eigen huis. Wijdenbosch die al meer dan tien jaar drielingen bezoekt, zegt zich sterk te zullen maken voor een sociale woning voor dit gezin. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, betaalt een jaar onderdak voor ouders met drielingen en zorgt ook voor begeleiding en een hulp. Minister Alice Amafo zou ook op bezoek komen later op de dag.

De ouders hadden eerst een tweeling verwacht. Medisch directeur, Soenita Nannan Panday, vertelt dat de derde baby als een verassing kwam. De bevalling is vlot verlopen. De gezondheid van de drieling is stabiel. Ayenza weegt 2495 gram en is maandag om 8:45 uur geboren. Een minuut daarna zagen baby’s Ayize (1905 gram) en Ayera (2180 gram) het levenslicht.

Moeder Burger is werkloos en geeft aan dat zij hulp nodig heeft. Vader Boobe is visser van beroep maar zegt nauwelijks rond te komen met zijn salaris. Hij is opzoek naar een beter betaalde baan. Hij is van plan de minister Amafo, hiervoor te zullen benaderen.

Vanessa Wijnhardt
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May