Gezin voorkomt erger bij beroving zakenman Bishesar
07 May 2015, 13:03
foto


“Ik dacht dat het de politie was”, vertelt Wierin Bishesar, directeur van Sahara NV. Hij is woensdagavond voor zijn woning beroofd. “Ze hadden de ‘bright’ lampen aanstaan en een rood zwaailicht op het autodak.” Door kordaat optreden van zijn gezin is erger voorkomen. De rovers hebben alleen een laptop kunnen meenemen.

“Ik vroeg me af wat ik zo verkeerd gedaan heb dat de politie me zo moest ophalen”, deelt Bishesar aan Starnieuws mee. “Ik had de auto afgezet en de ruiten naar beneden gedaan. Toen zag ik twee mannen in capuchon met gerichte pistolen op mij afkomen. Ik heb een slag gehad. Ze hebben de auto doorzocht.” Zijn zoon en echtgenote die het tafereel vanuit het huis gade sloegen, lieten het alarm afgaan. “Bij het horen van de alarm zijn ze gevlucht”, geeft Bishesar aan. “Ze zochten waarschijnlijk naar geld, ze hebben alleen een laptop meegenomen. Het is zo snel gebeurd. Binnen veertig seconden. Er was waarschijnlijk nog iemand in de auto aan het wachten. Het was een grijze Toyota Alex.”

Bishesar is er gebelgd over dat er niet direct is gereageerd door de politie toen de familie belde op het alarmnummer. “We waren op de wachtlijst. Daarna hebben wij PPS gebeld, die heeft toen opnieuw gebeld. De politie was er daarna wel na tien minuten.” De politie is bezig met het onderzoek. “Ze gaan me terugbellen”, deelt Bishesar mee. “Het wordt grimmiger in het land”, merkt de zakenman op. “Men zegt dat de criminaliteit afneemt, ik merk er niks van. Ook geeft niet iedereen door wat hen is overkomen.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May