Wegen Militair project Commewijne worden verhard
07 May 2015, 20:32
foto
Helemaal in paarse sfeer is een begin gemaakt met de asfaltering van de Brigade Generaalweg in Commewijne.


Het Militair project in het district Commewijne zal binnenkort makkelijker en sneller bereikbaar zijn. De bar slechte verbinding gaat binnen enkele maanden permanent tot het verleden behoren. “Het zijn geen primaire wegen”, haalt minister Rabin Parmessar van Openbare Werken aan. “Maar we hebben gehoor gegeven aan de noodkreet van de perceelhouders. Wij gaan de toegangswegen begaanbaar maken.”

Woensdag is feestelijk een begin gemaakt met de asfaltering van drie wegen die het project zullen ontsluiten. Het asfalteren is begonnen aan de Brigade Generaalweg. Het woonproject is in 2004 aangelegd voor voornamelijk militair personeel. Al vanaf het begin waren er klachten over de slechte bereikbaarheid en de nutsvoorzieningen. Die zijn door deze regering aangepakt, zegt Parmessar. Met Baitali NV is overeengekomen om een aantal wegen in Commewijne aan te pakken. De vorige maand is de Engelbrechtweg geasfalteerd. De Doelahasoriweg, Baka Sroisiweg en de Commissaris Roblesweg zijn de volgende op de lijst die zullen worden aangepakt.

Behalve aan de herconstructie van de wegen, is er gewerkt aan de aanleg van waterleidingsnetwerken. Vrachtverkeer is verboden, behalve voor de mensen die er gaan bouwen. Aan de veiligheid is ook gedacht. ‘Verkeerscriminelen’ zullen de kans niet krijgen om op de nieuwe wegen te stunten en of te ‘racen.’ Parmessar heeft persoonlijk de eerste asfaltlaag aangebracht. Daarvoor is het begin van de route onder wapperende paarse vlaggen van de NDP, ingezegend en ‘gewassen’ met bier.

“Men heeft kritiek op ons dat we grond uitdelen zonder voorzieningen,” merkt Parmessar op. “Maar u bent er zelf getuige van wat voor gebrekkige zaken men hier heeft gedaan. Wij zijn het die de ontwikkeling versneld brengen naar Commewijne.” Er wordt genoeg gedaan voor dit district, maar er is nog meer in petto aan infrastructuur, zegt de bewindsman. Hij doet uit de doeken dat er onderzoek wordt verricht voor de bouw van nog een brug over de Surinamerivier. “De ‘Wijdenboschbrug’ is al enige tijd overbelast. Er zijn wel meerdere bruggen over de rivier, maar deze moet hier in de buurt komen. De afdeling Planologie is aan het zoeken naar de meest gunstige locatie voor de volgende brug.”


René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May