Nog geen Assembleevergadering over Alcoa
01 May 2015, 01:57
foto


Assembleevoorzitter Jennifer Simons heeft oppositieleden, die op 27 april hebben gevraagd om 'zo spoedig mogelijk' een vergadering te beleggen over de bauxietsector, intussen geantwoord. Van president Desi Bouterse heeft Simons begrepen dat de onderhandelingen met Alcoa nog afgerond moeten worden. Simons zal, nadat ze informatie van de president heeft gekregen over de stand van zaken, beslissen wanneer een openbare assembleevergadering kan worden gehouden.

"Op woensdag 15 april 2015 was er met de president op zijn uitnodiging een informatief gesprek over deze kwestie, waarbij onder andere ook de afgevaardigden van de Alcoa aanwezig waren. Daarbij gaf de president aan dat de onderhandelingen moesten worden afgerond en dat hij daarna naar De Nationale Assemblee zou moeten", schrijft Simons de Assembleeleden die om de vergadering hebben gevraagd.

Bouterse vroeg aan Simons naar de mogelijkheden om in de huidige periode te vergaderen. Zij heeft aangegeven dat "hoewel ongebruikelijk tijdens het verkiezingsreces, De Nationale Assemblee bijeen kan komen, zodra ingrijpende zaken van groot nationaal belang dat noodzakelijk zouden maken".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May