CHS is verhuisd naar de Cornelis Jongbawstraat
01 May 2015, 00:01
foto
De verhuiswagen van het CHS rijdt van de Frederik Derbystraat naar de Cornelis Jongbawstraat. (Foto: Raoul Lith)


De voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), Eugene Merkus, wilde pas maandag vertellen wat de nieuwe locatie wordt van dit verkiezingsorgaan. Het was een kleine moeite om de verhuiswagen van de Frederik Derbystraat te volgen naar het nieuwe adres. Het CHS is donderdag om veiligheidsredenen verhuisd naar de Cornelis Jongbawstraat, met zicht op de Surinamerivier.

Merkus zegt aan Starnieuws dat CHS niet stiekem verhuisd. "Wij hebben woensdag vergaderd en alle leden zijn het unaniem met elkaar eens om te verhuizen. Het gaat om veiligheidsredenen, want de verkiezingsstukken moeten veilig opgeslagen kunnen worden in het gebouw. Brandveiligheid is bijzonder belangrijk. Maandag zal alles in de krant staan", deelt Merkus mee.

Sommige medewerkers wisten niks af van de verhuizing. Toen zij donderdag aan het werk kwamen, kregen ze te horen dat het CHS verhuist. Enkele leden waren aanwezig om de verhuizing te begeleiden. Zij wilden geen informatie verstrekken over de reden van verhuizing en verwezen naar de voorzitter. Merkus is nog terughoudend en wil liever tot maandag wachten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May