Letitia Vriesde afgestudeerd als ICECP coach
01 May 2015, 04:50
foto
De succesvolle deelnemers aan het ICECP in Lausanne, Zwitserland. (Foto: SOC)


Letitia van Veen-Vriesde is afgestudeerd van het International Coaching Enrichment Certification Program (ICECP) in Lausanne, Zwitserland. Zij is een van de 33 coaches uit vijf continenten die deel hebben genomen aan het programma. Van dit aantal zijn vandaag in de zevende editie van het ICECP, 28 coaches geëerd in een ceremonie gehouden in het hoofdkantoor van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in Lausanne.

Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) heeft Van Veen-Vriesde ondersteund in haar deelname aan dit programma en is ingenomen met het behaalde resultaat. Het betreft een intensief coaching onderwijsprogramma dat ontwikkeld is door het Olympisch Comité van de Verenigde Staten (USOC), de Universiteit van Delaware en het IOC. Eerder studeerde Carolina Vera Vera af als ICECP coach.

De ICECP wordt uitgevoerd in samenwerking met Olympic Solidarity, een IOC-programma dat financiële steun verleent aan de Nationale Olympische Comités in de hele wereld. Het is gericht op ondersteuning van de nationale-niveau coaches in het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van sport wetenschappen, talent identificatie, atleet ontwikkeling, veilig sporten, coaching opleiding en management en grass-roots sport ontwikkeling. Tot nu toe heeft de ICECP 198 deelnemers uit 23 sporten en 87 landen over de zevenjarige geschiedenis van het programma bereikt.

Marcello Varriale uit Brazilië, Maria Victora Echavarria van Colombia, Stewar Velasco uit El Salvador, Nigatu Worku Angasu uit Ethiopië,; Shiba Maggon uit India, Eyyad Maghayreh van Jordanië, Ria Ramnarine uit Trinidad en Tobago en Yang Yu uit de Verenigde Staten, zijn cum laude afgestudeerd, meldt het SOC.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May