Korps Brandweer Suriname 150 brandwachten rijker
30 Apr 2015, 15:23
foto
Waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday neemt de belofte af van de brandwachten. (Foto: Johanna Douglas)


150 aspiranten zijn vandaag bevorderd tot brandwacht. De ceremonie vond plaats op het hoofdbureau van het Korps Brandweer Suriname. Commandant Brandweer Cecil Waal feliciteerde de manschappen en wees hen op hun verantwoordelijkheid. “Zorg dat je leert, we zijn verplicht op te kijken naar ouderen om van hen te leren. Elk lid in de organisatie is belangrijk”. Waal zegt dat de organisatie gaat voor meer preventie omdat voorkomen beter is dan blussen.

De minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, gaf aan dat het hem wederom is gelukt om zo een grote groep aspirant brandwachten te bevorderen. Hij moedigde de aspiranten aan om zich in te zetten en dat elk van hen belangrijk is. “U gaat voor vuur moeten staan, waar anderen niet zouden durven. Hij motiveerde hen ook om te studeren en feliciteerde hen.

Belfort gaf aan dat bepaalde projecten die hij graag zou willen voor de brandweer, hem niet is gelukt vanwege de korte tijd die hij had. “De brandweer moet goed vertegenwoordigd zijn in het land. Ik wil een goede huisvesting voor de brandweer en verschillende posten en ambulancedienst over het gehele land". Als eerste gaf de minister aan dat er naar een andere locatie voor het nieuwe hoofdbureau voor de Brandweer moet worden uitgekeken. Dit bureau voldoet niet meer aan de gestelde eisen.De minister vraagt de kiezers op hem te stemmen, zodat hij het werk kan afmaken.
De eed of belofte werd afgenomen door de waarnemend procureur-generaal, Roy Baidjnath Panday.

Johanna Douglas
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May