Ook na gesprek met dc barricade niet opgeheven
29 Apr 2015, 19:07
foto
De barricade bij Weg naar Langa Tabbetje nog niet opgeheven.


Districtscommissaris (dc) Mavrick Boejoekoe heeft met de actievoerders bij de Weg naar Langa Tabbetje gesproken, maar er is nog geen oplossing bereikt. De weg is sinds middernacht nog steeds gebarricadeerd. De politie en militairen die in de omgeving zijn, hebben niet opgetreden. Aan de actievoerders is wel gevraagd om de blokkade weg te halen, maar de mensen weigeren dit.

Adriaan Adawde, voorzitter van de Paramaccaanse Onderhandelingscommissie (POC), zegt aan Starnieuws dat de mensen door zullen gaan met de actie tot er een oplossing komt. De Paramaccaners zijn ontevreden met de uitvoering van de overeenkomst die getekend is met Surgold. Zij vinden dat de goudmaatschappij zich niet houdt aan de overeenkomst. "Wij zullen de barricade niet opheffen, want wij zijn met een rechtvaardige strijd bezig", zegt Adawde.

Surgold heeft een functionaris van de Public Relations gestuurd om te praten met de actievoerders. "Wij willen met een leidinggevende praten of met iemand die mandaat heeft. Wij willen oplossingen en geen beloften", legt Adawde uit. De dc heeft gevraagd om de barricade op te heffen, waardoor er verder gesproken kan worden. "Maar wij hebben uitgelegd dat er geen oplossing komt als wij nu de strijd opgeven. De mensen zijn van plan door te gaan. De dc zou praten met de politie", zegt Adawde. Hij benadrukt dat de gemoederen verhit zijn en de actie niet zonder meer zal worden opgeheven. Heel wat voertuigen zijn langs de kant geparkeerd, want er zijn zwarte houtblokken op de weg geplaatst.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May