Stembiljet Wanica begint met Mega Front
29 Apr 2015, 17:31
foto
V7- kandidaat Krishna Hussainali-Mathoera is meer dan tevreden met nummer 5 in haar kiesdistrict. (Foto: Raoul Lith)


Mega Front leidt het stembiljet van kiesdistrict 2, Wanica. Ook in kiesdistrict 8, Para, heeft Mega Front lotnummer 1 getrokken. V7 staat op nummer 5 en de NDP op 8.

Alle tien partijen en combinaties doen mee in Wanica. De volgorde op het stembiljet in kiesdistrict 2 is Mega Front, DRS, ANC, PALU, V7, NOP, PING, NDP, DOE en AC.

Stephany Kasketi, lijsttrekker de AC in Wanica, is blij met de tiende positie. Volgens haar is het makkelijk uitleggen aan de kiezers in het veld. “Ik had echt gebeden voor de eerste of laatste plaats. Want vooral voor de mensen die minder geschoold zijn, kan je duidelijker je plek aantonen.” Ook V7- kandidaat Krishna Hussainali-Mathoera is tevreden met nummer 5. “Het lot heeft al bepaald. Wij moeten de komende vijf jaren gaan overnemen,” lacht Hussainali-Mathoera.

De partij vertegenwoordigers hebben twee keer loten moeten trekken. De eerste keer is er een lot getrokken voor een volgnummer. Dit als teken dat zaken eerlijk zijn bepaald. Hierna werd de procedure vervolgd door de loten te trekken, dit heeft de volgorde van de partijen bepaald op het stembiljet. De vertegenwoordiger van PALU was afwezig waardoor de partij de overgebleven positie toegeschreven kreeg.

Roline Samsoedien, voorzitter van het hoofdstembureau in kiesdistrict 2, zegt dat het ministerie van Binnenlandse Zaken - de organisator van de verkiezingen - de ontwerpen van de stembiljetten bijna klaar heeft. “Ze moeten alleen nog op volgorde zoals hier is aangegeven.”

Op initiatief van Gloria Lie Kwie Sjoe, lijsttrekker van DOE, hebben de vrouwelijke vertegenwoordigers van de politieke partijen een foto gemaakt na de loting. Zij geeft aan dat dit een gebaar moet zijn dat in Suriname de campagnes vredevol zijn. Ze noemt buurland Guyana als voorbeeld waarbij de situatie beangstigend is.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May