Speciaal festijn bij afsluiting KBF-jaar 2015
29 Apr 2015, 15:15
foto
Leerlingen van OS Magentapolder bezoeken het Kinderboekenfestival.


Het 42ste Kinderboekenfestival wordt eindigt morgen met een speciale happening: de afsluiting van KBF-jaar 2015 en de launch van het KBF-jaar 2016. Op dat moment zullen ongeveer 9.000 kinderen via de school het festival, dat maandag is gestart op de terreinen van het Kenniscentrum en de John Monkouschool hebben bezocht.

In 2015 hebben in totaal 40.000 schoolkinderen via de school een van de vier KBF’s bezocht, die in Saramacca, Brokopondo, Paramaribo en Wanica zijn gehouden. Hierbij is niet inbegrepen het aantal kinderen dat samen met hun ouders, grootouders, ooms en tantes in de middaguren het festival hebben bezocht.

De sluitingsceremonie zal onder andere bestaan uit een optreden van leerlingen van verschillende scholen die alle festivaldagen hebben geoefend onder leiding van Tanuya Manichand en Tolin Alexander. Iedere oefendag is er gefilmd en aan de hand van de film wordt de groei zichtbaar gemaakt die ontstaat door hard werken en oefenen, door vallen en opstaan. Tot besluit van het festival zal de finale voorstelling worden opgevoerd.

De ceremonie begint om 12 uur en zal precies om 1 uur afgelopen zijn. Daarna zal het festival ontmanteld worden en vertrekken alle medewerkers, vrijwilligers en standhouders naar hun huizen om te genieten van een zeer welverdiende rust, meldt de voorlichting van het KBF.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May