Bonden en ministers praten over herwaardering leerkrachten
30 Apr 2015, 01:52
foto


Aan de vooravond van de Dag van de Arbeid hopen de onderwijsbonden resultaat te boeken over de herwaardering van leerkrachten. De Bond van Leraren (BvL) en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) zijn voor donderdag uitgenodigd door minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken (Biza).

“Wij zijn al langer dan twee jaar bezig en willen nu afronden”, zegt BvL-voorzitter Wilgo Valies aan Starnieuws. Ook Marcellino Nerkust, president van de FOLS gaat voor resultaten. “Na de verkiezingen willen wij niet opnieuw beginnen met onderhandelingen, omdat wij nu al langer dan twee jaar bezig hiermee zijn”, legt Nerkust uit.

Op 11 november 2012 is een onderhandelingspakket bij het Overlegorgaan van de overheid ingediend. Het pakket dat daarna bij de president en de raadadviseurs is beland, ligt nu bij Biza.

Ongeacht het resultaat komt de BvL op dinsdag 5 mei met haar leden bijeen om verslag te doen van de bijeenkomst met minister Leilis.
Starnieuws verneemt dat bij de besprekingen ook de ministers Ashwin Adhin van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Andy Rusland van Financiën en de raadsadviseurs zullen aanzitten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May