PALU nummer 1 op stembiljet Paramaribo
29 Apr 2015, 12:38
foto
Leo Brunswijk van de Alternatieve Combinatie trok als eerste een lot. AC komt op nummer 7 te staan op het stembiljet in Paramaribo. (Foto: René Gompers)


PALU met Henk Ramnandanlal als lijsttrekker in Paramaribo is nummer 1 op het stembiljet. De loten voor de volgorde van de partijen is in alle kiesdistricten vandaag gehouden. De trekking in Paramaribo vond plaats om 12 uur. Hesdy Pigot, gemachtigde van V7, riep na de trekking uit "wij gaan nog voor vijf". V7 is op plek nummer 5 in Paramaribo.

Op nummer 2 komt Ping, 3 NOP, 4 ANC, V7 is op 5, ASP 6, AC 7, NDP 8, DOE 9, DRS 10 en Mega Front 11. In Paramaribo doen alle elf partijen/combinaties deel aan de verkiezingen. Op basis van loten wordt de volgorde bepaald.

Voordat de trekking begon, vond er een korte discussie plaats. De 'bowl' waarin de loten waren geplaatst, bleek een kalebas te zijn. Het commissariaat had de 'bowl' vorig jaar cadeau gekregen op 'Blakaman Dey'. André Misiekaba, gemachtigde van de NDP, had liever meer cultuuruitingen gezien. Er werd een plastic bak erbij gehaald, maar de trekking vond toch plaats uit de bowl.

ANC had er moeite mee dat de loten door de politieke partijen in alfabetische volgorde werden getrokken, maar legde zich uiteindelijk erbij neer. Alternatieve Combinatie mocht als eerste een lot trekken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May