Kandidaten AC Coronie en Saramacca blijven op lijst
28 Apr 2015, 19:55
foto


ABOP/Alternatieve Combinatie (AC) is bijzonder blij dat de kandidaten van Coronie en Saramacca gehandhaafd blijven op de lijst. President Desi Bouterse heeft het beroep van de politieke combinatie gehonoreerd. De kandidaten waren ten onrechte geschrapt door de hoofdstembureaus.

Congresvoorzitter Marinus Bee zegt aan Starnieuws dat het bewijs is geleverd dat de kandidaten langer dan twee jaar in de districten wonen. Hortence Monkou die de lijsttrekker is van de ABOP, heeft haar hele leven in Coronie gewoond. Zij is van het ene naar het andere ressort binnen het district verhuisd. Harold Vriesde die op plek nummer twee is gekandideerd, woont ook twee jaar in het district.

Avinash Hira uit Saramacca was bijzonder verontwaardigd toen bleek dat hij door het hoofdstembureau van de kandidatenlijst is geschrapt. Hij was in hetzelfde ressort naar een andere straat verhuisd. De kandidaten kregen niet de ruimte om het bewijs te leveren bij de hoofdstembureaus. Het beroep bij de president is succesvol geweest. Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk had de kandidaten geprobeerd gerust te stellen, omdat na verificatie van hun stukken duidelijk bleek dat het doorhalen van hun naam niet correct was.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May