Discussie over politiek leidt tot geweld
28 Apr 2015, 18:30
foto


De politie van Para heeft een 26-jarige man aangehouden voor bedreiging en poging tot zware mishandeling. Hij heeft de 70-jarige vriend van zijn stiefvader bedreigd en bekogeld met een steen.

De senioren burger was in de middaguren thuis bij zijn vriend, de stiefvader van de dader, om die te helpen met wat werkzaamheden. Er ontstond naar aanleiding van een radioprogramma waar zij naar luisterden, een discussie over politiek. De stiefzoon mengde zich in de discussie en werd op een gegeven moment zo agressief dat hij de 70-jarige man begon te bedreigen en een steen naar hem wierp. De bedreigde man heeft aangifte gedaan.

De politie doet een beroep op de samenleving om crimineel gedrag achterwege te laten tijdens discussies of meningsverschillen. Suriname is een democratische rechtstaat waarin een ieder vrij is zijn mening te uiten, waarbij men ervoor dient te zorgen dat de hier te lande geldende rechtsregels en fatsoensnormen niet geschonden worden, maant de Public Relations van de politie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May