CBvS reikt handvatten voor ondernemerschap aan
28 Apr 2015, 22:02
foto
Executive Manager van de Centrale bank, Maikel Soeknandan, bij de afsluiting van de train-de-trainer-cursus.(Foto: CBvS)


Het traject om de gemeenschap financieel te onderrichten vordert. De jongste train-de-trainer-cursus voor kleine en middelgrote ondernemers (KMO’s) is afgelopen woensdag afgesloten. Met de opgedane kennis moeten de ruim 25 deelnemers in staat zijn ondernemerschap te stimuleren en goed financieel management te bevorderen.

De training vloeit voort uit het kennisuitwisselingsprogramma tussen de Centrale Bank van Suriname en die van Trinidad & Tobago (CBTT). Door samen te werken hopen beide banken de ontwikkelingsdoelen die zij zichzelf hebben gesteld, te realiseren. Voor CBTT betekent dat financiële betrokkenheid, omdat zij lid is van de Alliance for Financial Inclusion. De CBvS richt zich daarentegen op de financiële educatie, ook omdat zij lid is van het Netwerk voor Financiële Educatie van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso/Oecd).

CBvS-president Gillmore Hoefdraad en de Executive Manager van de bank, Maikel Soeknandan, hebben bij de opening en de sluiting benadrukt dat financiële educatie een belangrijk instrument is voor financiële betrokkenheid. Door alle lagen van de gemeenschap financieel te onderrichten, worden steeds meer burgers opgenomen in het financieel systeem. Hun kansen om te voorzien in de behoeften van zichzelf en van anderen voor wie zij verantwoordelijk zijn, nemen daardoor toe.

Door samen te werken aan de verhoging van het financieel bewustzijn en het financiële welzijn onder de burgers, worden tegelijkertijd ook de doelstellingen van financiële stabiliteit, economische groei en sociaaleconomische ontwikkeling van de centrale bank bevorderd. Dit gebeurt niet alleen in eigen land, maar ook in het Caribisch Gebied en Latijns Amerika, waar Suriname en Trinidad & Tobago deel van zijn.

De train-de-trainer-cursus is gedurende drie dagen gehouden in het Centrum voor Financiële Educatie en Ontwikkeling van de Centrale Bank. Het geheel is op 22 april afgesloten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May