Kinderboekenfestival voor het eerst in Wanica
27 Apr 2015, 06:02
foto
Kinderen bezig met het oefenen voor de opening. Zij zingen het themalied van het Kinderboekenfestival dat vandaag in Lelydorp begint. (Foto: Raoul Lith)


“Weet je hoe je kan bloeien? Leef met anderen mee! Leer om naar elkaar toe te groeien; een prachtig idee! Boeken daar bloei je van op. Bloeien met lezen aan top!” zo zingen enkele kinderen het themalied van het Kinderboekenfestival (KBF). Zij zijn zich aan het voorbereiden voor de opening van het 42ste kinderboekenfestival (KBF) op Lelydorp in het district Wanica. Vanmiddag vindt de officiële opening plaats op het terrein van het Informatie- en Studiecentrum Lelydorp (ISCL). Het thema is ‘Groeien’.

Op het KBF zullen diverse activiteiten gehouden worden om de kinderen educatief bezig te houden. Naast het lezen en voorlezen, kunnen kinderen knutselen. Ook zijn er activiteiten waarbij ze leren omgaan met afval en met geld. Daarnaast nemen ongeveer 25 externe bedrijven of organisaties deel aan het festival, zegt Marjorie Stakel-Telgt, algemeen coördinator van het KBF.

Volgens de KBF coördinator zijn er specifieke instructies gegeven aan de standhouders. Er moet in hun activiteit iets verwerkt zijn over lezen en boeken. “Het thema ‘Groeien’ is de belangrijke link die we aan de bedrijven hebben gegeven. En zij hebben zich keurig hieraan gehouden”, stelt Telgt. Ze is verder van mening dat bij deze activiteit het thema goed zichtbaar is, waarbij kinderen prikkels krijgen om meer te gaan lezen en het leuk te vinden.

“Het is voor het eerst dat we in Wanica zijn. Voor dit jaar is dit het laatste kinderboekenfestival. We willen sowieso dat het een bijzonder festival wordt”, legt Telgt uit. Ze merkt op dat er in de voorbereiding veel uitdagingen waren. “De grootste uitdaging had te maken met het weer”. Het was belangrijk om een goed terrein te vinden dat redelijk droog staat en goed overdekt is. “Vooral als je met duizenden kinderen en honderden medewerkers op het terrein zit”, Telgt.

Raoul Lith
Advertenties

Saturday 01 October
Friday 30 September
Thursday 29 September