Notch in spannende wedstrijd langs WBC
26 Apr 2015, 20:02

Notch heeft in het Ronnie Brunswijk stadion vandaag een goede stap gezet richting het semikampioenschap. WBC werd in een spannende wedstrijd na een 1-0 voorsprong, met 3-2 aan de kant gezet. Notch heeft nu 30 punten, WBC 28 en Inter Moengo Tapoe, die koploper is, 35 punten in de SVB-hoofdklasse competitie.

Notch gaf WBC geen ruimte om in zijn spel te komen. Er werd goed en kort gedekt. Een keihard schot op rechts van Gregory Righters verdween rakelings over het doel van Notch. Toch was het de club uit Moengo die een betere balans had in de eerste helft. De bal werd in de 18e minuut onvoldoende weggewerkt door de verdediging van WBC. Het leder kwam voor het doel voor de voeten van Galyto Talea, die van dichtbij 1-0 liet optekenen voor Notch.
Twee reële kansen voor Milton Pinas en Orveo 'Ikki' Anautan, na goed voorbereidingswerk van Miguel Darson van Notch, bleven onbenut.

Het gedisciplineerde spel van Notch zette zich ook voort in de tweede helft. Echter gaf WBC goed gas terug. Ikki vergrootte de voorsprong van Notch. Doelman Ronny Aloema werd verrast met een krulbal, buiten 16m vanuit links, van Ikki: 2-0.
Notch had er niet genoeg van. Milton Pinas gaf een mooie steekpass naar Talea die met een schuiver doelman Aloema het nakijken gaf: 3-0. Een overtreding van doelman Dimitri Deel op een speler van WBC leverde een penalty op. Righters maakte geen fout en opende de score voor WBC 1:3. Vangellino Sastromedjo, deed in de 66e minuut precies waarin hij gespecialiseerd is. Een vrije trap die de deklat raakte, maar betwist werd door de grensrechter, werd door de arbiter geboekt als een doelpunt: 2-3. Kans na kans ontstond er voor beide clubs, echter werd er niet meer gescoord.