Joyce Kariodimedjo, nieuwe directeur Planbureau
26 Apr 2015, 10:02
foto
Het directieteam gepresenteerd op de FaceBook-pagina van Stichting Planbureau Suriname. Naast vicepresident Robert Ameerali, directeur Joyce Kariodimedjo. Verder John Bouterse, Lilian Menke-Tangali, Deborah Phoelsingh en Vivian Gordon directeur kabinet vicepresident. (Foto: SPS)


De Raad van Ministers heeft Joyce Kariodimedjo onlangs benoemd tot directeur van de Stichting Planbureau Suriname (SPS). Hieraan is er verder geen ruchtbaarheid gegeven. Hugo Blanker, voorzitter van de bond bij het Planbureau zegt aan Starnieuws dat de bond niet gekend is, maar belangrijk is dat iemand van binnenuit benoemd is in deze functie. Zij is intussen ook met een bloemstuk verwelkomd door de bond.

In het directieteam hebben verder zitting, John Bouterse, onderdirecteur Ruimtelijke Ordening en Milieu, Lilian Menke-Tangali, onderdirecteur Economische Planning en Ontwikkeling en Deborah Phoelsingh, onderdirecteur Administratieve Dienst. Blanker stelt dat met de benoeming van een directeur voor SPS, wordt voldaan aan een van de voorwaarden van de statuten.

"Sinds de lacune was ontstaan, zou het Planbureau, wat de dagelijkse gang van zaken betreft, gerund moeten worden door het bestuur van de SPS, onder leiding van de voorzitter Vivian Gordon. Of zou dit bestuur formeel een waarnemer/fungerende directeur moeten hebben aangesteld. Ondanks dit nooit gebeurd is, hebben de (voormalige) onderdirecteuren zich geheel onterecht steeds als directie gepresenteerd. Dit is onstatutair", stelt Blanker. Niemand heeft ingegrepen, maar de bond heeft duidelijk laten blijken niet eens te zijn met de gang van zaken. In elk geval vindt de bond dat de meest geschikte onderdirecteur nu benoemd is tot directeur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May