Albina krijgt internationale aanmeersteiger
23 Apr 2015, 05:14
foto
Werknemers bezig met de aanleg van de fundering voor de veersteiger van Albina. (Foto: Ala-D Media)


De steiger bij de douanepost in de oostelijke grensplaats Albina wordt volledig gerehabiliteerd. Het officiële startsein voor de nieuwe veersteiger is woensdag gegeven door de directeur van NV Havenbeheer, Andreas Talea, samen met de minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Falisie Pinas.

De werkzaamheden van dit deelproject van NV Havenbeheer 'Nieuwe Veersteiger Albina' staat onder supervisie van het bureau Cite. De oplevering is gepland voor medio mei. Talea zegt dat het gaat om de aanleg van de fundering. De steiger ligt in delen al klaar in Paramaribo om verscheept te worden naar Albina. Daarnaast krijgt de gehele aankomsthal een facelift en wordt deze toerist vriendelijk gemaakt. Belangrijk is volgens Talea dat NV Havenbeheer bijdraagt aan het ontwikkelen van de economie. Met de steiger zal de handel met buurland Frans-Guyana en het achterland van Brazilië toenemen. De steiger zal grotere schepen met vracht kunnen faciliteren, meent hij.

De Assembleeleden Marinus Bee, Ramses Kajoeramarie en districtscommissaris Theo Sondrejoe zijn blij dat gestart is met de bouw. "De ontwikkeling van ons district krijgt hiermee een boost en er wordt werkgelegenheid gecreëerd", stelt Bee. Hij doet een beroep op NV Havenbeheer om de Albinezen goed te accommoderen als het gaat om werkgelegenheid. Minister Pinas wijst op het belang de handelsbetrekkingen. De steiger zal aan internationale eisen voldoen om zodoende de ontvangst van personen en goederen, voornamelijk vanuit Frans-Guyana, te vergemakkelijken. Het ministerie blijft volgens hem daarom doorwerken aan het verder moderniseren en uitbreiden van de havenfaciliteiten. De volgende stap van het NV Havenbeheer zal zijn het aanleggen van een aanmeerplaats voor de boten die de oversteek onderhouden tussen Albina en St. Laurent.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May