Miskin adviseert om op Hooghart te stemmen
22 Apr 2015, 01:01
foto
CLO-adviseur Michael Miskin en voorzitter Ronald Hooghart worden gefeliciteerd door leden met de 44ste verjaardag van de vakcentrale. (Foto: Raoul Lith)


Adviseur van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Michael Miskin (minister van Arbeid), geeft het advies om op Ronald Hooghart te stemmen. Hooghart (voorzitter CLO) is op plek nummer 10 gekandideerd door de NDP in Paramaribo. “Na eng o luku unu belang”, zei Miskin bij de herdenking van de 44ste verjaardag van de vakcentrale, dinsdag. Hooghart is ook voorzitter van de Partij Belangenbehartiging en Ontwikkeling (PBO).

Miskin geeft aan dat er een brief is gestuurd naar president Desi Bouterse om het Fiso probleem op te lossen. Hierop is er nog niet gereageerd. De CLO is nog steeds van mening “dat Fiso overboord moet worden gegooid”. Hooghart heeft steeds geroepen dat de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) en de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL) Fiso hebben doorgedrukt. Hooghart geeft aan dat na de verkiezingen hij de issue rond Fiso verder zal aanpakken. Hij is van mening dat werknemers slecht worden behandeld door de werkgevers. Hij geeft aan dat wij nog steeds bezig zijn met het dekolonisatie proces. “Een nieuwe kijk op de mens”, dat moet er komen, meent Hooghart.

Miskin en Hooghart hebben benadrukt hoe belangrijk het sociaal zekerheidsstelsel is dat van de grond is gekomen tijdens deze regering. De CLO heeft volgens hen een belangrijke bijdrage geleverd hierbij. Dit is een van de verworvenheden van de vakcentrale. Bij de overheidspensioenregeling is ook gelet op rechten van partners die in concubinaat leven. Ook mensen die na hun zestigste in het huwelijksbootje stappen, zijn meegenomen in de wetgeving. De vakcentrale bleef stilstaan bij diverse zaken die in de 44 jaren zijn gerealiseerd. Genoeg reden om een speciale bijeenkomst te houden en elkaar te feliciteren.

Johanna Douglas
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May