Brunswijk is nu bachelor in Business Administration
21 Apr 2015, 16:07
foto
Ronnie Brunswijk bezig met het verdedigen van zijn scriptie. (Foto: René Gompers)


Blijdschap, trots en enthousiasme. Ronnie 'Bigi Bravo' Brunswijk is bachelor in Business Administration. Het is een waar feest op het terrein van Boshuizen als meegedeeld wordt dat de uitslag positief is.

Drie limousines glijden gracieus door de Ricanaustraat. Daarachter speelt een brassband in geel-blauw 'Gado na wan bun Gado'. Danseressen brengen de boel aan de gang.

Leo Brunswijk is trots op zijn broer. Hij probeert hem op te tillen, maar 'bigi bala' vindt dat niet zo leuk. Joël 'Bordo' Martinus is nederig en veegt de lakschoenen van Brunswijk met zijn gele zakdoek af.

Brunswijk stoort zich niet aan de geruchten als zou hij zijn diploma hebben 'gekocht'. "Dat is hun probleem. Dat is hun denkwijze. Ik heb hard en eerlijk gestudeerd. Ik heb een eigen bedrijf, maar ik ben ook politicus. Nu heb ik meer inzichten die nodig zijn bij het leiden van het land".

Het afstudeercijfer van Brunswijk is niet bekendgemaakt. "Het is wel een dik verdiende voldoende", verzekert de examencommissie. Het feest gaat door in het ABOP-centrum aan de Jagernath Lachmonstraat.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May