Politie sluit vermoedelijke valsemunter op
21 Apr 2015, 12:05
foto


De Liberiaan Gray U. is in Nickerie aangehouden en ingesloten op beschuldiging van valsmunterij. De man is in een pension in Nickerie aangehouden nadat de politie informatie had gekregen dat Gray en nog een andere man naar kopers zochten voor ruwgoud en dat zij valse valuta in hun bezit hadden.

In de kamer waar Gray verbleef heeft de politie duizenden stukken papier aangetroffen van nagenoeg ter grootte van een muntbiljet. Het papier rook sterk naar een voor de politie onbekende stof. Er zijn ook twee flessen met een voor de politie vooralsnog onbekende vloeistof in de kamer aangetroffen. De politie vermoedt dat het uitgesneden papier zou worden gebruikt om valse muntbiljetten te produceren.

Gray verklaarde dat het papier en de flessen met vloeistof niet van hem waren, maar van zijn kamergenoot die hij kende als Doo. Hij vertelde dat Doo naar Guyana was vertrokken. Gray had een Liberiaanse identiteitskaart en een vervallen Liberiaanse paspoort bij zich. Hij verklaarde dat hij uit zijn land is gevlucht vanwege een oorlog die daar woedt. Hij zou zich hier hebben aangemeld bij het kantoor van de Verenigde Naties (VN) en zou hij een vluchtelingen status hebben. Na navraag van de politie bleek dat Gray had gelogen. Hij heeft zich nooit aangemeld bij het VN-kantoor.

De politie meldt dat deze Liberiaan in 2010 door de Vreemdelingendienst al was uitgezet naar Frans-Guyana. Hij was illegaal Suriname binnengekomen. De man is op 11 april aangehouden en zit in de bak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May