Jongeren getraind in het geven van voorlichting
21 Apr 2015, 14:07
foto
Leden van de jongerengroep SLH Youth Initiative.


Leden van de jongerengroep SLH Youth Initiative zijn na een training van drie maanden gecertificeerd. De training is mogelijk gemaakt door het UNFPA en de deelnemers hebben zaterdag hun certificaat ontvangen. Zij kunnen nu voorlichting geven aan jongeren over drugs, alcohol en seksueel overdraagbare aandoeningen. In de komende periode zullen zij verschillende projecten met en voor de jeugd uitvoeren.

De United Nations Populations Fund (UNFPA) is een suborganisatie van de Verenigde Naties die zich met verschillende ontwikkelingsdoelen voor de jeugd bezighoudt, zegt Stichting Liefdevolle Handen (SLH), oprichter van de jongerengroep en initiatiefnemer van de cursus. Uit onderzoek blijkt dat jongeren vooral op genoemde gebieden voorlichting nodig hebben. “De leeftijd van het eerste gebruik van drugs en alcohol wordt steeds lager en jongeren houden een onverantwoordelijk seksueel gedrag er op na.”

Uit de bevolkingsstatistieken is gebleken dat circa 16% van alle levendgeborenen in Suriname een tienermoeder heeft en bijna 75% van deze geboorten het resultaat is van ongeplande zwangerschappen. Verder heeft Suriname het hoogste percentage van tienerzwangerschap in het Caribische gebied. De leden van de jongerengroep hebben een belangrijke taak , omdat hun leeftijdsgenoten vaak onderling met elkaar over veel onderwerpen praten en elkaar beïnvloeden, meent de stichting.

Stg. Liefdevolle Handen richt zich vooral op vrouwen tussen 16 en 60 jaar, met maatschappelijke en psychosociale problemen. De vrouwen kunnen er terecht voor, onder andere, hulp bij problemen zoals verslaving, relatieproblemen, depressiviteit, opvoeding van kinderen en seksueel misbruik. Het geven van voorlichting is hierbij een belangrijk hulpmiddel.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May