Rossellie Cotino gaat deze keer voor meer dan 3406
17 Apr 2015, 08:02
foto
Rossellie Cotino, kandidaat nr 2 op de lijst van NDP in Wanica. (Foto: René Gompers)


Rossellie Cotino, is lid van de Staatsraad en kandidaat voor NDP in Wanica. Zij staat op plaats nummer twee. Zij heeft in 2010 al op de lijst gestaan en wel op de derde plek. “Ik had toen 3406 stemmen gehaald”, weet ze nog. “Natuurlijk gaan we dit keer voor meer", zegt zij in gesprek met Starnieuws. Cotino wil een bijdrage leveren in de strijd tegen armoede. Zij heeft al plannen daarvoor klaarliggen.

Cotino (38) is ongehuwd en heeft geen kinderen. Zij heeft Economie gestudeerd op Adek en werkt aan haar masters ‘Accountancy, Auditing & Control’. Zij is onder de vleugels van DNP-2000 de politiek binnengekomen. De partij van Jules Wijdenbosch is later opgegaan in de NDP. “Toen ben ik NDP'er geworden en dat zal ik ook blijven. Ik heb ‘believe’ in deze partij.

“Politiek heeft mij altijd geboeid”, geeft Cotino aan. “Ik vind dat als je echt een bijdrage wilt leveren, kan je dat niet doen vanuit een passieve houding. Je moet participeren, door met ideeën te komen en ze uitwerken. Zo kun je beleid helpen maken. Aan de kant staan en schreeuwen dat dingen niet goed gaan werkt niet meer in deze tijd.”

“Ik wil die strijd tegen armoede aangaan. Ik wil het probleem aanpakken bij de wortel en dat is in mijn optiek het ontbreken van educatie.” Cotino heeft al een plan uitgewerkt hoe de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. “Ik heb het over tweede kans onderwijs en vorming, voor zij die de ruimte daarvoor niet hebben gehad. Werkgelegenheid en het stimuleren van jong ondernemerschap zullen ook bijdragen in de armoedebestrijding. Als men me wil ondersteunen in die strijd vind ik het prima. Ik denk dat men geloof moet hebben in deze partij. Ook zij die twijfelen. Deze regering werkt. Blijf niet aan de kant staan.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May